Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Rakott tészta gombával, csirkével, spenóttal

2011.01.21

A rakott tészta igazi jolly joker, legtöbben azért szeretik, mert száraz tészta mindig akad a kamrapolcon, a többi hozzávaló meg a szerint változhat, hogy mi van éppen a hűtőben. 

 

Kép

Nálunk most ezek voltak:

14 dkg maccheroni (csőtészta)

1 csomag bébispenót, kb. 10 dkg

1 nagy csirkemellfilé

1 fej lilahagyma

1 kis doboz shitakee gomba, kb. 5-10 dkg

15 dkg mascarpone (vagy másmilyen krémsajt)

1 pohár (2 dl) tejföl

kevés sajt, amit a tetejére reszelhetünk majd

és a fűszerek: só, bors, friss aprított snidling, oregano.

 

A tésztát sós vízben kifőztem.

Közben a csirkemellet csíkokra vágtam, sóztam-borsoztam, kevés olajon serpenyőben megpirítottam, majd átraktam egy nagy tálba. A serpenyőbe visszamaradt olajon kicsit megpirítottam a szálasra vágott hagymát és a feldarabolt gombát, majd ezeket is a áttettem a tálba.

Ezekhez adtam az időközben kifőtt és lecsepegtetett tésztát, a megmosott spenótot, tejfölt, krémsajtot és a fűszereket, majd jól összekevertem.

A tésztás keveréket egy tűzálló tálba simítottam, a tetejét reszelt sajttal megszórtam, és kb. 190 fokos sütőben átsütöttem, amíg a sajt szépen megpirult a tetején.

 

 

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.