Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ravioli erdei gombával

2009.06.01

 

p1140849s.jpg

A ravioli egészen úgy készül, mint a nálunk is kedvelt derelye, csupán a tölteléke más. Ez a gombás változat különleges ízkombinációjával lenyűgözően finom!

 

Tészta:

20 dkg liszt

2 tojás

 

töltelék:

15 dkg túró

2 dkg szárított erdei gomba

kakukkfű, só, bors

 

mártás

3 dkg vaj

3 dl tejszín

1 teáskanál aprított zsálya

5-6 darab aszalt paradicsom, kis kockára vágva

 

valamin egy maréknyi tökmag, száraz serpenyőben megpirítva.

 

A töltelékhez a gombát legalább fél óráig áztatom, majd leszűröm, felaprítom, és a többi hozzávalóval összekeverem.

A tésztát összegyúrom, és nagyon vékonyra, téglalap alakúra kinyújtom. Félbehajtom, majd ismét kiterítem, és a felezővonaltól kezdve az egyik oldalra kiskanálnyi töltelékkupacokat teszek, egymástól kb. 2 cm távolságra. Majd ráhajtom a tészta másik felét, a töltelékközökben kézzel lenyomkodom, és felvágom. A párnácskák széleit villával lenyomkodom, majd a raviolikat forró sós vízben 5-6 perc alatt kifőzöm.

 

Közben egy serpenyőben a vajat megolvasztom, ráteszem a zsályát, picit kevergetem, majd hozzáadom a tejszínt, és néhány perces forralással kissé besűrítem. Végül beleteszem az aszalt paradicsomot, és a leszűrt raviolikat.

Tálaláskor a pirított tökmaggal megszórom.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.