Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ravioli galambhússal töltve

2012.10.07

Pár hete egy franciás ragut főztem a galambokból. (Receptje: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/vadetelek/galamb-francia-modra.html ) Nagyon finom volt, megnyaltuk utána mind a tíz ujjunkat. Szó szerint is, ugyanis lehetetlenség volt késsel-villával megenni az apró madárkákat. Úgy döntöttem, most egy olyan fogást készítek, amit egyszerűbb lesz elfogyasztani.

Maga a recept sem bonyolult, inkább csak időigényes. Igaz, amíg a galamb sül, addig el lehet készíteni a tésztát és felaprítani a mártás hozzávalóit.

 

p1180301s.jpg

Hozzávalók:

6 konyhakész galamb

1 sárgarépa

1 fehérrépa

1 fej hagyma

1 zellerszár

1 dl száraz fehérbor

petrezselyemzöld, rozmaring

 

A tésztához:

2 tojás

20 dkg liszt

 

A mártáshoz:

10 dkg erdei gomba (vargánya lenne a legjobb, de nekem most shitake volt itthon)

4 dkg vaj

2,5 dl tejszín

néhány zsályalevél

 

1.A tisztított zöldségeket nagyobb darabokra vágom, a hagymát negyedelem és egy tepsi aljára rendezem. Ráfektetem a galambokat, megsózom ráöntöm a bort és ugyannyi vizet. Alufóliával befedem és 200 fokon, másfél óra alatt megsütöm.

2.A sült galambokat kiveszem a tepsiből, és félreteszem, hogy picit lehűljön. A tepsiben visszamaradt szaftot egy lábosba átöntöm és beforralom, kb. 1 deciliternyi mennyiségű maradjon. (A sütéshez használt zöldségekre már nincs szükség).

3.A galambokról lefejtem a húst, és éles késsel felaprítom. Ízesítem aprított friss rozmaringgal (csak egy késhegynyi kell belőle), egy teáskanálnyi aprított friss petrezselyemzölddel és hozzáöntöm a beforralt húslé felét. Összekeverem és félreteszem, ez lesz a töltelék.

4.A tojásból és lisztből tésztát gyúrok. Vékonyra kinyújtom, majd a szokásos módon betöltöm a raviolikat. A szélüket villával lenyomkodom, hogy ne nyíljanak ki főzés közben.

5.A raviolikat sós vízben kifőzöm. Közben elkészítem a mártást: egy magas falú serpenyőben megolvasztom a vajat, pár percig dinsztelem rajta a gombát, majd felöntöm a tejszínnel és a maradék húslével. Ízesítem aprított, friss zsályalevéllel, valamint kevés sóval és borssal. Felforralom, leveszem a tűzről és óvatosan beleforgatom a megfőtt és leszűrt raviolikat.

 

Tipp: elkészíthető más húsból is, például maradék sült kacsát is hasznosíthatunk így.

 

p1180303s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.