Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ravioli padlizsánnal töltve

2014.04.14

Hozzávalók:

tésztához:

   30 dkg rétesliszt,

   3 tojás

töltelék:

   2 kicsi padlizsán,

   1 csokor bazsalikom

   5-6 kanál reszelt parmezán sajt

szósz:

   1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv

   1 fokhagyma

   1 dl fehérbor

só, bors, olívaolaj

 

A padlizsánokat először hosszában félbevágom, majd kb. 1,5 cm-es szeletekre vágom és olívaolajban megsütöm (meghámozni nem kell). Kicsit hűlni hagyom, majd a bazsalikommal együtt botmixerrel pürésítem. Sózom, borsozom.

Amíg a padlizsán hűl, összegyúrom a tésztát, gombócot formázok belőle, és 10 percig pihentetem.

A szószhoz a szeletekre vágott fokhagymát olívaolajban megfuttatom, felöntöm a borral és felforralom. Hozzáöntöm a paradicsomot, ízesítem sóval, borssal, esetleg kevés bazsalikommal vagy oreganoval.

A tésztát kinyújtom, tetszőleges formára vágom, megtöltöm és forró vízben kifőzöm a raviolikat. Én a formák szélét villával szoktam lenyomkodni, így biztosan összetapad.

 

image--6-.jpeg

image--4-.jpeg

image--3-.jpeg

image--5-.jpeg

image--1-.jpeg

image.jpeg

image--2-.jpeg

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.