Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spárgás tagliatelle

2010.05.13

 

Kép

30 dkg zöld spárga

15-20 dkg darált hús

1 fej fokhagyma

20 dkg tagliatelle tészta

olivaolaj, só, bors,

kevés vaj

parmezánsajt

 

A tésztát sós vízben kifőzöm. A spárgát cukros-sós-citromleves vízben kb. 6-8 perc alatt megpárolom, leszűröm és 3-4 cm-es darabokra vágom.

Közben egy serpenyőben olivaolajat hevítek, beleteszem az összezúzott fokhagymát és a darált húst. Kevergetve megpirítom, sózom borsozom, és rádobok egy kevés (kb. két dekányi) vajat, majd beleforgatom  a leszűrt tésztát és a spárgát. Mehet hozzá egy-két kanálnyi a tészavízből is.  Tálaláskor parmezánforgácsokat szórok rá.

(A vajat csak azért teszem rá, hogy krémesítsem, el is maradhat.)

Kép

Két adag lesz belőle.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.