Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spenótos-ricottás rétesbatyuk

2018.05.09

Szintén egy recept a gyorsan elkészíthető vacsorák, vagy vendégváró finomságok sorából.

Gyakorlatilag a töltés és a formázás pontosan megegyezik a szamósza receptjénél leírtakkal, ahol fázisfotókat is találsz a hajtogatásról, itt: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/husetelek/zoldborsos-daralt-husos-szamosza.html, ezért itt most csak a töltelék receptjét írom le.

img_5819.jpg

Hozzávalók 8 darabhoz:

8 db réteslap (minden réteslapot hosszában félbehajtok, így kapom meg a hosszúkás téglalapformát), 

1 csomag (10 dkg) spenót vagy bébispenót

25 dkg ricotta

10 dkg füstölt lazac

csipet só és bors

A spenótot egy tésztaszűrőbe tettem és leforráztam lobogó forró vízzel, ettől a levelek összeestek. (Ha nem bébispenótot vettél, akkor a vastag levélereket forrázás előtt tépd ki.) A vizet kinyomkodtam belőle, és kicsit felaprítottam. Nem kell teljesen megfonnyasztani a leveleket és nem kell nagyon apróra sem vágni. (Persze ha csak fagyasztott spenót vagy -püré van otthon, azzal is készíthető, de ilyenkor szezonban jobb, ha vannak nagyobb levéldarabkák is a töltelékben.

Összekevertem a spenótot, a ricottát és a lazacot, csipet sót tettem bele (nem kell sok, mert a lazac is sós) és egy mokkáskanálnyi frissen őrölt borsot. A tölteléket a szamószánál leírt módon becsomagoltam a rétesbe, a csomagok tetejét felvert tojással megkentem. 180 fokon 20 perc alatt megsült.