Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spenótos-rukolás tészta kéksajttal

2012.01.28

Aki eddig a rukkolát és a spenótot csak salátaként fogyasztotta, mindenképpen próbálja ki így tésztával is, nem fogja megbánni!

 

p1150670s.jpg

20 dkg szélesmetélt tészta

kb. 5-5 dkg rukola és spenót (egy nagy maréknyi mindkettőből)

2 dl tejszín

5 dkg túró vagy ricotta

1 kis gerezd fokhagyma, összezúzva

só, bors, szerecsendió

ízlés szerint kéksajt

 

A tésztát kifőzöm.

Közben egy nagy serpenyőbe – én a wok-ot használom – öntöm a tejszínt. Beleteszem a túrót, fokhagymát, ízesítem sóval, borssal és szerecsendióval, és összemelegítem.

A kifőtt tésztát lecsepegtetem és a zöldekkel együtt a tejszínhez keverem. Óvatosan összeforgatom, ezalatt a tészta hőjétől a levelek kicsit összeesnek.

A tésztát tányérra szedem, és megszórom a kockákra vágott kéksajttal.

 

Tipp: pirított, durvára vágott dióval megszórva is nagyon finom!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.