Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spenótos-szalonnás gnocchi

2014.10.29

 Ezzel a recepttel azt is teszteltem, hogy a burgonyás tésztát vajon előző nap is el lehet készíteni? Nos, igen: a kész gnocchikat zárható dobozba tettem: egy sor gnocchi, rá zsírpapír és így a következő sor, így nem is ragadtak össze. Másnap csak kifőztem őket és elkészítettem hozzá egy finom mártást.

 image1.jpg

Hozzávalók: gnocchi 3 nagy krumpliból

10 dkg húsos füstölt szalonna, kis kockákra vágva

10 dkg spenótlevél

1 dl tejszín

10 dkg mascarpone

1 gerezd fokhagyma, felszeletelve

fél citrom reszelt héja

frissen reszelt parmezánsajt

olivaolaj

 

A gnocchikat kifőztem, leszűrtem.

Közben egy kis lábosban 1 kanál olivaolajon megsütöttem a fokhagymát, hozzáadtam a tejszínt és a mascarponét. Csak addig hagytam a tűzön, amíg a tejszín felmelegedett és a sajtkrém elolvadt benne. Sóztam, borsoztam és beletettem a citromhéjat, majd félretettem.

Egy nagyobb serpenyőben 2 evőkanál olivaolajon megsütöttem a szalonnát. Rátettem a lecsepegtetett nudlikat és időnként kevergetve megpirítottam őket. Ezután ráöntöttem a tejszínes mártást, hozzáadtam a spenótlevelet és óvatosan összeforgattam. Máris lehet tálalni,természetesen friss parmezánnal megszórva. 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.