Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spenótos-szalonnás tészta

2017.10.10

Ez nem egy mediterrán jellegű tésztaétel, és talán kalóriában is gazdagabb, de az íze mennyei J

img_4715.jpg

Hozzávalók két személyre:

18 dkg maccheroni

5 dkg húsos szalonna, kis kockákra vágva

1 csomag (80 g) bébispenót, megmosva, lecsepegtetve

1,5 zöldség v. húsleves alaplé

1 csapott evőkanál liszt

2 dkg vaj

olívaolaj

A tésztát sós vízben kifőzöm.

A szalonnakockákat a vaj és kevés olívaolaj keverékén megsütöm. Rászórom a lisztet, kevergetve pirítom még fél percig, majd felöntöm az alaplével. Tovább kevergetem, amíg szép, krémes mártást kapok – esetleg kevés tejszínt is lehet hozzáönteni. A kész mártásba beleforgatom a tésztát és a spenótot. Friss borssal megszórva máris lehet tálalni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.