Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spenótos tagliatelle

2010.06.01

 

Kép

20 dkg szélesmetélt

1 gerezd fokhagyma

2 evőkanál olivaolaj

2 dkg vaj

1 dl tejszín

1 evőkanál krémsajt (vagy 1 natúr kockasajt)

1 olajban eltett szardellafilé (elhagyható)

8-10 koktélparadicsom

1 tányérnyi friss spenótlevél

 

A tésztát sós vízben kifőzöm.

A spenótot megtisztítom, kitépem belőle a vastag ereket. A nagyobb leveleket 2-3 darabra tépem. A paradicsomokat félbe-negyedbe, a fokhagymát apró kockákra vágom.

Egy serpenyőben az olajat és vajat felmelegítem, beleszórom a fokhagymát és a szardellát. Kevergetve pirítom, amíg a fokhagyma kis színt kap, a szardella pedig felolvad. (A szardella elhagyható, bár nagyon finom sós ízzel gazdagítja az ételt, és egyáltalán nem lesz halízű).

Beleöntöm a tejszínt és a sajtot, és egy-két percig kis lángon főzöm, amíg a sajt elolvad. Ekkor beleteszem a leszűrt tésztát, a paradicsomot és a spenótot, és alaposan összekeverem. A spenót a tészta és a mártás hőjétől fog összeesni és megpuhulni.

Azonnal tálalom, a tányéron parmezánforgácsokkal meghintem.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.