Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Szélesmetélt lazaccal, bazsalikommal

2009.08.16

Ez a tészta sokkal finomabb, mint amilyennek látszik!

 

Kép

 

Hozzávalók:

20 dkg tagliatelle (szélesmetélt)

3 dl tejszín

10 dkg füstölt lazac, szeletelve

10 bazsalikomlevél, szeletelve

6 evőkanál frissen reszelt parmezán

 

 

A tésztát kifőzöm.

Közben egy serpenyőben a tejszínt felforralom, és pár perces forralással kissé besűrítem. Beleteszem a reszel sajtot, és egy-két percig kevergetem, míg a sajt elolvad.

A tűzről levéve belekeverem a kifőtt tésztát, rádobom a lazacot és a bazsalikomot. Frissen őrölt borssal ízesítem, összeforgatom. Tálaláskor megszórom még egy kevés parmezánnal.

Forrás: GoodFood