Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tagliatelle Nápolyi-raguval

2010.01.16

A receptújság szerint ez az étel Don Corleone kedvence, amiért még ölni is képes… J Tényleg nagyon finom, és egyáltalán nem nehéz elkészíteni.

Csakis marhahúsból érdemes nekiállni (vagy esetleg még vadhúsból), sertés- vagy csirkehúsból nem, mert nem adja ki ezt a finom ízt.

A raguhoz házilag készítettem a tésztát, és a paradicsomlé is saját befőzésből van.

 

Kép

2 főre:

20 dkg tagliatelle (vagy más tészta)

 

40 dkg marhacomb, kis kockákra vágva (kb. fél x fél cm)

1 fej hagyma, felaprítva

1 fokhagyma, felaprítva

1 sárgarépa, kis kockákra vágva

1,5 dl vörösbor

1 evőkanál paradicsomsüritmény

3 dl paradicsomlé

3 babérlevél

só, bors, olaj

 

Egy lábosban forró olajon a marhahúst – három részletben – pár perc alatt megpirítom. (Azért nem pirítom egyszerre, mert nem akarom, hogy a sok hús lehűtse az olajat, és így sülés helyett párolódjon.)

Az utolsó adag húshoz hozzáadom a hagymákat és a répát is, majd amikor megpirult, visszateszem a többi húst, beleteszem a paradicsompürét, és kevergetve még 1-2 percig pirítom. Ekkor felöntöm a vörösborral, a paradicsomlével, és beleteszem a fűszereket. Felforralom, majd a legkisebb lángon, lefedve 2-2,5 óra alatt megfőzöm.

A kifőtt tésztával elkeverve tálalom.

Forrás: Ínyenc

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.