Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Thai tészta rákocskával, wokban készítve

2012.04.30

A wokban készült ételek mindig gyorsan elkészülnek, dez az is igaz, hogy az előkészület viszont tovább tart. Ennél az ételnél 15-20 perces aprítás, darabolás után kezdhetünk főzni, de utána már 10 percen belül tálalhatunk!

 

p1160149s.jpg

 

Hozzávalók:

20-30 dkg rákocska

a pácolásához pedig:

   1 gerezd fokhagyma

   1 kis csomó petrezselyemzöld

   1 evőkanál barnacukor

   fél lime leve ( a lime másik felét a tálaláshoz használom fel)

   3 evőkanál halszósz

 

valamint:

12 dkg woktészta, a csomagoláson szereplő utasítás szerint megfőzve

1 kisebb piroshúsú paprika, csíkokra vágva

1 kb. 3 cm-es gyömbér, felaprítva

1 gerezd fokhagyma, felaprítva

10 dkg babcsíra

6-8 vékony szál újhagyma

szójaszósz

bors

 

A pác hozzávalóit aprítógépben összeturmixolom és a rákra öntöm.

 

Egy wokban 1 evőkanál olajat hevítek. Beleteszem a gyömbért, fokhagymát és újhagymát, majd egy perc után a paprikát is. Néhány perc múlva mehet bele a babcsíra és a már megfőtt tészta. Szójaszósszal és frissen őrölt fekete borssal ízesítem, majd két tányéron elosztom.

A wokban ismét felforrósítok egy kanál olajat, és beleteszem a rákokat, egyelőre a páclé nélkül. Egy-két perc alatt megpirítom, majd ráöntöm a páclevet is. Egy kis összemelegítés után a rákokat a zöldséges tészta tetejére teszem.

Tálaláskor 1-2 lime gerezdet teszek mellé.

 

Tipp: aki szereti a zöld koriandert, az a petrezselyem helyett azt használjon, úgy még egzotikusabb íze lesz.

Forrás: GoodFood

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.