Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Túrógnocchi sültpaprikás szósszal

2012.03.17

A túróval készült gnocchi nem csak azért lesz a kedvencem, mert nagyon finom, hanem mert gyorsabban elkészül, mint a krumplis. Ezzel a sült paprikás mártással isteni volt!

 

p1150953s.jpg

Hozzávalók:

25 dkg tehéntúró

kb. 10-15 dkg rétesliszt (BFF55)

fél tojás

csipet só

 

A mártáshoz:

3 kaliforniai paprika

3 evőkanál mascarpone

1 gerezd fokhagyma, felaprítva

6-8 bazsalikomlevél

olivaolaj, só, bors.

 

Először a paprikát készítem el: félbevágom, kimagozom és tepsire fektetem őket úgy, hogy a bőrös fele legyen felfelé. A sütőben grillfokozaton addig sütöm, míg a héja megfeketedik.

Ezután alufóliába csomagolva legalább negyed órát pihentetem.

Kiveszem a fóliából, lehúzom a héját és csíkokra vágom.

 

A gnocchihoz a túrót elkeverem a liszttel és a tojással. A liszt mennyiségét nagyon nehéz megadni, mert nagyon függ a túró nedvességtartalmától. A lényeg, hogy könnyen gyúrható tésztát kapjak, amelyik már nem ragad a kezemre. Ezután megformázom a nudlikat és forró, sós vízben kifőzöm.

Közben elkészítem a mártást: egy serpenyőbe olivaolajat öntök, megdinsztelem rajta a fokhagymát, és máris dobom rá a paprikát.  Belekeverem a mascarponét és a bazsalikomleveleket, sózom, borsozom, és már kész is.

A lecsepegtetett gnocchit a szószba forgatom. Tálaláskor parmezánt forgácsolok a tetejére.

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.