Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Fürj töltve

2015.12.21

furj-toltve.jpg

Hozzávalók 2 főre:

4 konyhakész fürj

1 szelet teljes kiőrlésű kenyér

2 dkg fenyőmag

1-1       kis csokor petrezselyemzöld és bazsalikom

fél citrom reszelt héja

3 evőkanál olívaolaj

só, bors,

a sütéshez kevés fehérbor, olívaolaj, 1-1 sárgarépa, fehérrépa, póré

 

A fürjeket megmostam, szárazra törölgettem, sóval és borssal bedörzsöltem.

A fenyőmagot száraz serpenyőben megpirítottam. A kenyeret késes aprítóban morzsásra aprítottam. Hozzákevertem a fenyőmagot, zöldfűszereket, citromhéjat és az olívaolajat, sóztam, borsoztam és összekevertem (nem fog teljesen összeállni, morzsás állagú marad).

A tölteléket jó szorosan a madarak hasüregébe tömtem.

Egy sütőtálba póréhagyma, sárgarépa és fehérrépa-hasábokat fektettem, erre kerültek a fürjek. Kevés olívaolajjal meglocsoltam, öntöttem alá egy deci fehérbort. Lefedtem alufóliával, és 200 fokon kb. fél óráig sütöttem, utána fólia nélkül rövid idő alatt pirosra sült.

Rozmaringos, kéksajtos burgonyapürével ettük.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.