Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Galamb francia módra

2012.09.16

Még soha nem ettem galambot, most viszont kaptam 11 darabot, konyhakészen előkészítve. Vajon mit főzzek belőle? Sütni nem akartam, egyrészt mert féltem, hogy nagyon kiszáradna a húsa, másrészt valami érdekesebbet szerettem volna kihozni belőle. Így egy szaftos egytálétel lett belőle, illetve csak a feléből, a többi még a fagyasztóban marad egy ideig (de már arra is van ötletem J ).

 

p1180234s.jpg

 

5 galamb

10 dkg szalonna, kis kockákra vágva

3 dkg vaj

3 fej hagyma, felaprítva

3 sárgarépa, felkarikázva

1 petrezselyemgyökér, felkarikázva

1 vastagabb szelet a zellergumóból, hasábokra vágva

1 dl száraz fehérbor

3 dl húsleves (vagy víz)

2-3 evőkanál liszt (attól függően, hogy mennyire szeretnénk sűrűre az ételt.

4-5 kakukkfű ágacska

1 kisebb csokor petrezselyem, felaprítva

 

Egy olyan lábost választottam, amiben egymás mellett elférnek a galambok.

Először a szalonna zsírját kiolvasztottam, majd hozzáadtam a vajat is. (Kicsit mérsékeltem a lángot a lábos alatt nehogy megégjen a vaj.) A madárkákat gyorsan elősütöttem, pár perc alatt, csak épphogy egy kis barna színt kapjon, majd kivettem őket egy tányérra. A visszamaradt szalonnára dobtam a felaprított zöldségeket, rászórtam a lisztet és jól elkevertem mindent. Ekkor felöntöttem a borral, felforraltam, majd a levest is hozzáöntöttem. Ízesítettem frissen őrölt borssal és kevés sóval, majd visszatettem a galambokat. Lefedtem és nagyon kis lángon kb. másfél óráig főztem.

Polentával tálaltam, aminek a receptje itt megtalálható:

http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/koretek/polenta.html

 

p1180238s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Tolna

(Magdi Szalai, 2012.09.16 19:33)

Ez nagyon guszta, és a leírás alapján biztosan nagyon finom is lehet nem is beszélve arról, hogy milyen egészséges étel.

Ezt kifogom én is próbálni!!!!

Köszi az ötletet.