Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Mandulás-áfonyás vaddisznó

2010.03.14

Ezt a receptet azoknak is ajánlom, akik még kevésbé ismerik a vadhúsokat és az elkészítésük fortélyait. Kevés munkával megfőzhető, mégis nagyon ízletes, finom lesz a végeredmény!

 

Kép

 

1 kg vaddisznócomb, felkockázva (kb. 2 cm-es darabokra)

4 fej hagyma (kettő kockázva, 2 nagyobb cikkekre vágva)

kb. 3-5 dkg szalonna, vékonyan felszeletelve

2 gerezd aprított fokhagyma

két maréknyi szeletelt mandula

1 pohár vörösbor

2-3 dl (marha)húsleves

kevés őrölt pirospaprika

2-3 kanálnyi áfonyalekvár (nem túl édes fajta)

 

Egy nagyobb lábosban forró olajon a húskockákat pár perc alatt megpirítottam, majd kivettem.

Utána a szalonna zsírját kiolvasztottam, a szalonnaszeleteket kiveszem, már nem kell. A zsírján megpirítom a hagymát, majd visszateszem a húst, rádobom a fokhagymát, rászórom a mandulát, felöntöm a borral és a húslevessel, és kevés pirospaprikát is szórok rá. (Akinek van, kuktában is készítheti). Fedő alatt kis lángon puhára párolom. Ha túl sok a leve, akkor fedő nélkül, magas lángon forralva besűrítem. Mikor kész, belekeverem az áfonyalekvárt, átkeverem és knédlivel tálalom.

Knédli receptért kattints ide: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/pekseg/knedli.html

 

(vagy a Pékség menüpontba).

Forrás: Váncsa István szakácskönyve

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.