Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Nyúl matróz módra

2014.03.19

Ezt a fogást egy többszáz éves recept alapján készítettem. Akkoriban a matrózok még bizonyára gyakran ettek nyulat.

Szerintem bármilyen más húsból elkészíthető, főleg a szárazabb részek alkalmasak hozzá.

 

Hozzávalók:

1 nyúlgerinc, csíkokra vágva

1 fej vöröshagyma, felaprítva

4 dkg liszt

2 dl száraz fehérbor

4 dl húsleves

csipetnyi őrölt szegfűszeg

1 babérlevél

1 szardellafilé (elhagyható)

3 citromkarika

friss petrezselyemzöld, só, bors

 

A húst egy serpenyőben, forró olajon megpirítom, majd kiveszem és félreteszem.

Ezután megpárolom a hagymát, rászórom a lisztet, felöntöm a borral és a levessel. Kevergetve simára főzöm, majd beleteszem a fűszereket, szardellafilét és a citromot is. A citromot érdemes előtte meghámozni, hogy a héjától esetlegesen ne legyen keserű a mártás. Visszateszem a húst is, és nagyjából 30 perc alatt, takaréklángon puhára párolom.

Amikor kész, friss petrezselymet szórok bele.

 

 

p1210383s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.