Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vaddisznó szűzpecsenye Wellington-módra

2009.01.22

 

Kép

 

 

 

 

 

1 db vaddisznó szűzpecsenye
levelestészta

20 dkg gomba, tisztítva, apróra vágva
egy csomag petrezselyem, aprítva
1 kis fej vöröshagyma
2-3 ek. zsemlemorzsa
1 db
tojás

vaj
só,  bors


A bélszínt megtisztítom, sózom, borsozom és egy felforrósított serpenyőben minden oldalról pár perc alatt körbesütöm. Amíg hűl, elkészítem a gombás ragut.

 

A hagymát kevés olajon megpirítom, beleteszem a gombát, petrezselymet, fűszerezem sóval és borssal. Pár perc pirítás után hozzákeverem a tojást, és annyi zsemlemorzsát, hogy lágy, kenhető tölteléket kapjak.

 

A vajastésztát kinyújtom akkorára, hogy a húst majd bele tudjam csomagolni. Vastagsága kb. 2-3 mm. Rákenem a gombakrémet, közepére helyezem a húst, és óvatosan becsomagolom a tésztával, ügyelve, hogy a húst mindenhol egyenletesen körbevegye a gombás töltelék.

 

A csomagot tepsibe teszem, felvert tojással megkenem, és előmelegített sütőben, 200-220 fokon kb. fél óra alatt megsütöm.

Barnamártással és palacsintába tekert burgonyapürével tálalom.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

vaddisznós beigli

(notorious, 2013.12.02 12:42)

Naggyon finom volt. Gombából a duplája is belefér, sőt.