Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vaddisznó szűzérmék cukkinis bulgurral

2012.10.13

Nagyon finomra sikerült a mai ebédünk, és ránézésre úgy tűnik, hogy sokat kellett vele dolgozni, pedig egyáltalán nem: nagyjából húsz perc – fél óra alatt készen is volt.

Sertés szűzpecsenyéből vagy marhabélszínből is készülhet.

 

p1180372s.jpg

 

1 vaddisznó-szűzpecsenye

egy ág rozmaring

15 dkg bulgur

1 közepes cukkini

3 dl húsleves

fél citrom leve

1 evőkanálnyi friss, aprított petrezselyemzöld

só, bors, olaj

 

A szűzpecsenyét hüvelykujj vastagságú érmékre vágom. Sóval és borssal megszórom, masszírozok rá egy kis olajat és rádobom a rozmaringágat is. Picit pihentetem, amíg a köretet összeállítom.

A bulgurt a levesben megfőzöm: lassú tűzön, fedő alatt magába szívja az egész folyadékot. Közben a cukkinit félbevágom, a magokat kiszedem, és nagylyukú reszelőn lereszelem.

Egy serpenyőben 1 evőkanálnyi olajat forrósítok, és megpirítom rajta a cukkinit – pár perc alatt kész. Ezután egy tálban összekeverem a megfőtt bulgurral. Hozzáadom a citromlevet és a petrezselyemzöldet, és ízlés szerint még sót és borsot.

A serpenyőt papírtörlővel szárazra törlöm. Jól felhevítem és megsütöm a hússzeleteket ( olajat nem szükséges aláönteni, elég az, amit pácoláskor ráöntöttem) oldalanként 3-4 perc elég ahhoz, hogy a hús átsüljön de ne legyen rágós.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

v-ani@freemail.hu

(Verebi Anikó, 2014.05.06 17:21)

Vaddisznó szűzérmék cukkínis bulgurral