Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vaddisznócomb Eszterházy-módra

2011.02.27

Kaptam egy szép darab vadhúst. A comb viszonylag szárazabb húsrész, ezért valami szaftosat akartam belőle készíteni. Másrészt már régóta készülök arra, hogy Eszterházy-rostélyost főzzek, így most összeraktam a kettőt. Természetesen az étel – az eredeti recept  szerint – marharostélyosból is elkészíthető.

 

Hozzávalók 4-6 fő részére:

 

kb. 1 kg-os vaddisznócomb (csont nélkül)

50 dkg vegyes leveszöldség (sárgarépa, petrezselyemgyökér, zeller), zsülienre vágva

liszt

1 fej hagyma, felaprítva

2 dl fehérbor

2 babérlevél

1 teáskanál mustár

fél citrom reszelt héja

2 dl tejföl

pici cukor

só, bors, étolaj

petrezselyemzöld

 

Az alaposan megtisztított és lehártyázott vadhúst kb. 1,5 cm vastag szeletekre vágom. Sózom, borsozom és lisztbe forgatom. Egy nagy, magas falú serpenyőben (aminek fedője is van), olajat hevítek és a hússzeleteket pár perc alatt elősütöm, majd kiveszem és félreteszem.

A maradék olajon (ha kell, pótolom) egy evőkanál lisztet pirítok, rászórom a hagymát, majd felöntöm egy deci vízzel (vagy ha van, akkor húslevessel), beleöntöm a bort és simára keverem. Fűszerezem sóval, borssal és babérlevéllel. Ebbe a szószba teszem vissza a hússzeleteket és lefedve puhára párolom.

Közben a leveszöldségeket egy másik edényben kevés olajon megpirítom, majd megpárolom (ne legyen túl puha).

Ha a hús elkészült, a szaftot ízesítem mustárral, reszelt citromhéjjal, kevés cukorral és aprított friss petrezselyemzölddel. Belekeverem a tejfölt és a zöldségeket, óvatosan átforgatom és tálalhatom is.

Köretként főtt spagettit vagy galuskát adhatunk.

 

Kép

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.