Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Vizes pác vadhúsokhoz

2013.12.09

Ezt a pácolási módszert akkor alkalmazom, amikor nagyobb darab vadhúst (pl. comb) szeretnék elkészíteni akár ragunak, akár  sültnek.

Egy kb. 1 kilós hús pácolásához lábosba teszek:

2,5 - 3 liter vizet,

egy sárgarépát és egy fehérrépát megtisztítva, felkarikázva,

egy kis darab zellert 

2-3 borókabogyót (kés lapjával kicsit összezúzom)

5-6 szem borsot

fél dl tárkonyecetet

2 babérlevelet.

A fűszeres levet felforralom, lassan gyöngyözve még negyed óráig főzöm, majd kihűtöm.

A vadhúst tálba teszem, és leöntöm a páclével (a zöldségeket is beleteszem). Fontos, hogy a lé a húst teljesen ellepje. Hűtőszekrényben legalább egy napig érlelem. Ezután a hús a recept szerint használható, a páclevet és a zöldségeket kiöntöm, nincs már szükség rá.

A páclébe sót nem kell tenni!

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.