Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Zöldséges vaddisznópörkölt

2015.08.03

Nekem ez a recept teljesen a mediterrán konyhát idézi, nem hasonlít a hagyományos, magyaros vaddisznópörköltre; ettől függetlenül mindenkit csak bátorítok, hogy próbálja ki!

vaddisznoporkolt.jpg

Hozzávalók 6-8 személyre:

1,2 kg vaddisznóhús, amit előtte két napig vizes pácban érleltem

(páclé receptje ezen a linken: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/vadetelek/vizes-pac-vadhusokhoz.html )

4 db sárgarépa (kb. 40 dkg), felaprítva

3 szárzeller, felaprítva

2 fej hagyma, felaprítva

1 piros húsú paprika, felkockázva

8 gerezd fokhagyma, tisztítva

1 mokkáskanál köménymag

3 babérlevél

5 kakukkfűág

fél liter száraz fehérbor

2 doboz darabolt paradicsomkonzerv (2x400 grammos

1 doboz fehérbab konzerv (400 grammos)

fél dl olívaolaj

 

A húst kiveszem a pácléből, lecsepegtetet, és 2-3 cm-es kockákra vágom. (A páclevet a zöldségekkel együtt ki lehet önteni, nincs rá szükség).

Egy nagy lábosban olívaolajat hevítek és megpirítom rajta a felaprított hagymát, sárgarépát és zellert. Ezután hozzáadom a húst és még addig pirítom, amíg a húsdarabkák is kapnak egy kis színt. Ekkor hozzáadom a fokhagymagerezdeket, paprikát, köményt, babért, kakukkfüvet és felöntöm a borral. Felforralom, majd hozzáadom a paradicsomot is. Sózom, és fedő alatt, kis lángon megfőzöm (ez nagyjából 1,5 – 2 óra). A végén beleteszem a leszűrt babot is, és amint átmelegedett, tálalom.

 

Köretnek polentát ettünk, ami így készül: http://www.oliva.eoldal.hu/cikkek/koretek/polenta.html

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.