Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Ázsiai zöldéges tésztasaláta

2010.02.13

Szerintem ez a saláta még annak is ízlene, aki egyébként nem rajong az ázsiai konyháért. Friss, roppanós de mégis puha zöldségek tésztával és cukros-ecetes öntettel.

 

Kép

 

Hozzávalók:

10 dkg kínai tojásostészta

1 sárgarépa

1 kisebb póréhagyma

1 fél piros kaliforniai paprika

1 maréknyi vegyes csíra

1 evőkanálnyi aprított petrezselyem

1 fokhagyma

kevés reszelt gyömbér (vagy gyömbérpor)

25 dkg tofu, kockákra vágva

2 evőkanál szójaszósz

3 evőkanál szezámmagolaj (vagy sima étolaj)

 

öntethez:

1,5 dl rizsecet

2 evőkanál barnacukor

1 aprított chilipaprika v. kevés chiliszósz

1 mokkáskanálnyi szárított ázsiai citromfű (vagy egy szál friss, ha van)

 

A tésztát az előírás szerint megfőzöm, lecsepegtetem, és hagyom kihűlni.

Az öntet hozzávalóit egy kis lábosban pár percig összefőzöm, majd félreteszem.

A sárgarépát, paprikát és pórét zsülienre vágom, a fokhagymát összenyomom.

Egy serpenyőben szezámolajat hevítek, ráteszem a répát, hagymát, fokhagymát, paprikát és a gyömbért. Kevergetve néhány perc alatt megpirítom, majd félreteszem.

Egy tálban összekeverem a pirított zöldségeket, a tésztát, a tofut és a csirákat, meglocsolom a szójaszósszal és az öntettel, rászórom a petrezselymet. Lazán átforgatom és tálalom.

Forrás: GoodFood

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.