Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cukkini cordon bleu

2011.08.08

Ezt a receptet egy olasz receptes oldalon találtam. Mennyiségeket nem írok hozzá, inkább egy kis képes beszámoló következik:

 

A cukkinit meghámoztam, és fél cm vastag szeletekre vágtam (a magos részt eldobtam). A szeleteket besóztam, kicsit állni hagytam.

p1140659s.jpg

 

Ezután papírtörlővel leitattam a felesleges nedvességet. Minden második szeletre tettem egy szelet sonkát, 1 szelet sajtot (ízlés szerint bármilyen sajt lehet, én most mozzarellát használtam) és egy bazsalikomlevelet (ez elmaradhat). A tetejére egy cukkiniszelet került.

 

p1140662s.jpg

Az így kapott csomagokat először étolajba (gyorsan, csak épp annyi olaj kerüljön rá, hogy felvegye a morzsát), majd pedig kenyérmorzsába mártottam. A kenyérmorzsába előzőleg bőségesen reszelt parmezánt és aprított bazsalikomlevelet is kevertem.

p1140664s.jpg

 

A bundázott cukkiniket sütőpapírra tettem, és kb. 190 fokon 25-30 perc alatt készre sütöttem.

 

p1140670s.jpg

 

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.