Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Cukkini sajtkrémes tésztával töltve

2010.05.05

 

Kép

2 kisebb cukkini

1 bögre szarvacska tészta

10 dkg mascarpone krémsajt

1 kis póréhagyma, felaprítva

3 vékony szelet füstölt sonka, kis kockákra vágva

1 pohár paradicsomlé

1 kevés fehérbor

só, bors, snidling

 

A tésztát sós vízben kifőzöm.

A cukkiniket vékonyan meghámozom, félbevágom és magos belsejüket kivájom (már nem lesz rá szükség), majd megsózom és félreteszem.

A hagyma- és sonkakockákat kevés olivaolajon megfuttatom. A tűzről levéve hozzákeverem a kifőtt, lecsepegtetett tésztát, a krémsajtot és a snidlinget. Sóval és borssal ízesítem.

A cukkinik eközben a sótól némi levet eresztettek, ezt konyhai papírral felitatom, és a tésztás tölteléket az üregbe töltöm.

Egy sütőedénybe öntöm a paradicsomlevet, sózom, borsozom, és egy kortynyi fehérbort is öntök hozzá. Elkeverem, és beleültetem a töltött cukkiniket.

180-200 fokon fél óra alatt megsütöm.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.