Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Hagymalepény

2014.03.18

Könnyen elkészíthető, húsmentes vacsora a böjti időszakban!

Hozzávalók (kb. 30x30 cm-es tepsiben sütöttem)

1 csomag levelestészta

3 fej hagyma, cikkekre vágva (legalább 8 cikkre vágtam egy fejet)

10 dkg kicsi csiperkegomba

5 dkg dió

fél deci száraz fehérbor

5 dkg reszelt sajt (pld. cheddar)

kakukkfű, só, bors, olaj

 

Egy serpenyőben olajat hevítettem és megpároltam rajta a hagymát. Ez kb. húsz percig is eltart, közben időnként megkevergettem.

Amikor a hagyma megpuhult, hozzáadtam a gombát is, majd fűszereztem sóval, borssal és kakukkfűvel. Még öt percig pároltam, majd ráöntöttem a bort, és addig kevergettem, míg a bor teljesen elpárolgott.

Egy tepsit kibéleltem sütőpapírral (lehet kerek piteformát is venni, de nekem könnyebb a leveles tésztát szögletesre nyújtani). Belesimítottam a hagymát, rászórtam a diót és a reszelt sajtot, majd beborítottam a kinyújtott leveles tésztával. A tésztát pár centivel nagyobbra nyújtottam, mint amekkora a tepsi, így a szélein szépen lenyomkodtam.

180 fokos sütőben kb. 45 perc alatt készre sül.

Amikor kivettem, pihentettem öt percig, majd a sütőpapír segítségével kivettem és átfordítottam a kész lepényt, hogy a hagyma legyen felül.

Zöld salátával ettük.

 

p1210380s.jpg

 

p1210376s.jpg

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.