Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Marinált gomba

2015.02.12

Salátákhoz, hidegtálakhoz vagy köretként halak, húsok mellé is nagyon finom. Sajnos nem tudom mennyi ideig áll el a hűtőben tartósítószer nélkül, mert én általában pár napon belül felhasználom.

gomba.jpg

Hozzávalók:

  1.     fél kiló csiperkegomba
  2.     3 evőkanál olívaolaj
  3.     1 csapott evőkanál cukor
  4.     1 kávéskanál só
  5.     1 kávéskanál kakukkfű
  6.     2 babérlevél
  7.     4 szegfűszeg
  8.     4 szegfűbors
  9.     6 egész feketebors
  10. 3 evőkanál tárkonyos ecet
  11. 2 fokhagymagerezd, összezúzva
  12. 1 evőkanál aprított petrezselyem
  13. 1 evőkanál aprított kapor

 

A gombát megmosom; a nagyobbakat negyedekbe vágom, a kisebbeket felezem vagy akár egészben is maradhatnak.

A 2-9. hozzávalókat lábosba teszem, közepes hőmérsékleten melegítem. Amikor a cukor már olvad, beleteszem a gombát és az ecetet, megkeverem és kis lángon kb. öt percig főzöm. A gomba levet fog engedni, vizet nem kell ráönteni.

Hozzákeverem a fokhagymát, petrezselymet és kaprot, még 1-2 percig főzöm, majd forrón befőttesüvegbe töltöm. Lezárom, és ha kihűlt, mehet a hűtőbe.

Néhány óra múlva már használható, de egy nap múlva még finomabb!

 

 

Hozzászólások

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.