Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Padlizsán ámulat

2009.10.30

Ezt az elnevezést nem én találtam ki, átvettem a szakácskönyvből J Tényleg jó kis étel önmagában is, mi most fűszeres sült csirkecombhoz ettük.

Hozzávalók:

2 kisebb padlizsán

2 gerezd fokhagyma apróra vágva

4-5 jó érett paradicsom, kis kockákra vágva

1 dl paradicsomlé

1 dl húsleves

friss bazsalikomlevelek (kb. 6-8 db)

só, bors, olivaolaj

 

Kép

A padlizsánt meghámozom, a magos részt eltávolítom, és hasábokra vágom (kb. 1 cm széles és 3-4 cm hosszú darabokra).

Egy nagy serpenyőben olajat hevítek, és rövid idő alatt ásütöm a padlizsánt (két turnusban, hogy jobban elférjen).

Egy lábosban olajon megfuttatom a fokhagymát, rádobom a paradicsomot,  az elősütött padlizsánt és az összeaprított bazsalikomleveleket, ráöntöm a paradicsomlevet és húslevest.  Frissen őrölt borssal fűszerezem, és fedő alatt, közepes lángon kb. 15 perc alatt készre főzöm.  Ha túl sok lenne a leve, fedő nélkül , nagy lángon kicsit besűrítem.

Forrás: Görög konyha

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.