Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Padlizsán spagettivel töltve

2011.03.20

Ez az étel is gyorsan elkészül, annak ellenére, hogy a leírás alapján hosszabbnak tűnik és több munkafázis is van vele.

De amíg a víz forr a tésztához, addig lehet a padlizsánt szeletelni, és miközben sütöm a padlizsánt, megfő a paradicsomos szósz.

 

Hozzávalók:

1 nagyobb padlizsán

kb. 6-7 dkg spagetti

1 doboz hámozott, darabolt paradicsomkonzerv

1 dl sűrű paradicsomlé

1 mozzarella

só, bors, olivaolaj, bazsalikom, oregano

ízlés szerint egy kevés fekete olajbogyó és kapribogyó

 

A padlizsánt megmosom (meghámozni nem kell), és hosszában fél cm vékony csíkokra vágom.

Besózom és picit félreteszem.

A spagettit sós vízben kifőzöm.

Közben elkészítem a paradicsomszószt: a paradicsomkonzervet és a paradicsomlevet egy lábosba teszem, sózom, borsozom, teszek bele egy csipet oreganót és bazsalikomot, és az egészet összefőzöm.

Ezután a szósz kétharmadát átteszem egy tűzálló tálba, rászórom az olajbogyót és a kapribogyót.

p1130358_.jpg

 

A maradék szószba beleforgatom a kifőtt spagettit.

A padlizsánszeletekről egy papírtörlővel leitatom a nedvességet, majd kevés olajon, forró serpenyőben mindkét oldalán megsütöm, majd tálra kiszedem.

A spagettiből egy villával kis fészkeket tekerek, és minden padlizsánszeletre teszek egyet. Óvatosan felcsavarom, ráültetem őket a paradicsomszószra.

A tetejükre egy szelet mozzarellát teszek,

 

p1130364_.jpg

 

és pár perc alatt a grillsütőben megsütöm.

 

 

p1130368_.jpg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.