Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Padlizsángolyók

2017.08.08

Ez a recept is mutatja, hogy a padlizsánból mennyi finomság készülhet!

Egyszerű, fokhagymás paradicsomszósszal tálaltam, de paradicsomos spagettivel is nagyon finom!

img_4351.jpg

Hozzávalók:

2 közepes padlizsán

1 mozzarellagolyó, pici kockákra vágva

5 dkg pamezán, lereszelve

5 dkg fenyőmag, száraz serpenyőben megpirítva

kb. 10 dkg kenyérmorzsa

1 ágacska rozmaring (vagy teáskanálnyi szárított)

1 tojás

 

A padlizsánt megmosom (meghámozni nem szükséges), szárát levágom és kicsi kockákra vágom (1 cm-esnél is kisebbre.) Tepsibe teszem, sózom, locsolok rá néhány kanálnyi olívaolajat és 180 fokos sütőben nagyjából fél óra alatt puhára sütöm.

A megsült és kissé kihűlt padlizsánt egy tálba öntöm, hozzáadom a tojást, mozzarellát, fenyőmagot, kenyérmorzsát, parmezánt és a rozmaring aprított levélkéit. Összekeverem és kb. pingponglabda méretű golyókat formázok belőle.

Egy nagy tepsire sütőpapírt teszek, nagyon vékonyan megkenem olívaolajjal és rásorakoztatom a golyókat. A tetejére is permetezek kevés olívaolajat és 180 fokos sütőben, 20 perc alatt megsütöm.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.