Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Padlizsános tortácska

2016.07.24

Többször készítettem már olyan zöldséges ételeket, amik akár köretként, akár önálló fogásként megállják a helyüket. Ez is ilyen.

image.jpeg
Hozzávalók:
2 közepes padlizsán
4 nagy paradicsom
1 kis fej hagyma, apróra vágva
1 szelet kenyér, morzsára aprítva
2 dkg reszelt parmezán
kakukkfű, rozmaring,
só, bors, olívaolaj, barnacukor
A paradicsomokat leforrázom, héját lehúzom, 4 cikkre vágom és kikaparom a magokat.
A cikkeket tepsibe teszem, sót, borsot, kevés barnacukrot szórok rá, és ráteszek 1-2 kis rozmaringágacskát. 200 fokos sütőben 20 percig sütöm.
Közben a padlizsánokat kis kockára vágom (egy centisnél ne nagyobbra). 
Serpenyőben 4 evőkanál olívaolajon megsütöm a hagymát, majd hozzáteszem a padlizsánt is. Fűszerezem friss kakukkfűvel, sóval, és időnként kevergetve, közepes lángon húsz percig sütöm. Picit kihűtöm, majd hozzákeverem a kenyérmorzsát és a reszelt parmezánt.
Egy kisebb sütőtálat kivajazok. Alulra simítom a padlizsán felét, ráteszem a sült paradicsomot és beborítom a maradék padlizsánnal. 180 fokos sütőben 10 perc alatt összesütöm.