Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Sajtos rakott padlizsán paradicsomszószban

2009.09.19

 

Kép

 

Hozzávalók:

1 fej hagyma, aprítva

1 gerezd fokhagyma, összezúzva

1 kis sárgarépa, finomra reszelve

1 zellerszár, apró kockára vágva

4-5 érett paradicsom, felkockázva

kb. fél dl száraz fehérbor

kb. 1,5 dl paradicsomlé

só, bors, bazsalikom

 

2 nem túl nagy padlizsán

1 paradicsom, felkarikázva

2 mozzarella, karikázva

kevés reszelt parmezán

 

A padlizsánt 1 cm-es karikákra vágom, megsózom, és félreteszem.

 

Elkészítem a paradicsomszószt: olajon megfonnyasztom a hagymát, fokhagymát, rádobom a zellert és répát és kevergetve néhány percig párolom. Ráöntök egy kevés fehérbort, felforralom, majd beleteszem a paradicsomkockákat, bazsalikomleveleket (vagy szárítottat) és a paradicsomlevet, sóval, borssal ízesítem, és kb. fél óráig főzöm.

 

Közben a padlizsánszeleteket lecsepegtetem, és forró serpenyőben, kevés olajon mindkét oldalunkon elősütöm.

A paradicsomszószt botmixerrel pürésítem.

 

Ezután jön a rétegezés: egy tűzálló tál aljára 2-3 kanálnyi paradicsomszószt kenek, ráfektetem a padlizsánszeletek felét, erre jönnek a mozzarellakarikák, majd a paradicsomkarikák és a maradék padlizsán. Ráöntöm a paradicsomszószt, megszórom frissen reszelt parmezánnal, és 200 fokon, 20-30 perc alatt készre sütöm.

Kép