Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Spárga flamand módra

2010.05.15

Végtelenül egyszerű recept spárgarajongóknak:

 

Kép

 

50 dkg spárga

3 főtt keménytojás

10 dkg olvasztott vaj

egy  csomag petrezselyem

só, bors, cukor, citromlé

 

A spárgát sütőlemezre teszem, megszórom icipici sóval és cukorral, locsolok rá 1-2 evőkanálnyi friss citromlevet és kevés olivaolajat.

220 fokon 20 percig sütöm.

 

A keménytojást feldarabolom, összekeverem az olvasztott vajjal és aprított petrezselyemmel. Sózom, borsozom, és a frissen kisült spárgára halmozva azonnal tálalom.

(A spárgát sütés helyett párolni is lehet.)

A fehér spárgát - a feje kivételével - sütés-főzés előtt krumplihámozóval le kell hámozni.

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.