Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tojásos lecsós rakott kel

2010.07.28

 

Húsmentes (na jó, egy kis szalonna van benne, de elhagyható), könnyű, nyári étel.

Kép

1 fej kelkáposzta, kb. 1 kg súlyú

5-6 lecsópaprika, kimagozva és felkarikázva

2 nagy paradicsom, cikkekre vágva

10 dkg füstölt szalonna, felkockázva

6 tojás

só, bors, snidling, köménymag, őrölt paprika

3 dl tejföl

 

A kelkáposztát félbevágom, és sós, forró vízben 15 percig főzöm. Pár szem köménymagot is dobok a főzővízbe. Ha megfőtt, leszűröm, és levelekre szedem.

Egy lábosban a szalonna zsírját kiolvasztom, a szalonnakockák és a zsír felét kiveszem, félreteszem. A maradékra rádobom a paprikát, pár perc pirítás után a paradicsomot is. Néhány percig pirítom, majd ráöntöm a felvert, sózott tojást. Csak addig sütöm, míg a tojás még lágy, remegős.

Egy tűzálló tálat kivajazok és az aljára fektetem a kellevelek harmadát. Erre jön a tojásos töltelék fele, amit kevés szalonnapörccel, borssal és aprított snidlinggel meghintek.

Kép

Újra kel következik, majd a töltelék és a tetejére ismét a káposztalevelek. Meglocsolom 2 dl tejföllel és kevés pirospaprikát szórok rá:

Kép

200 fokon fél óra alatt megsütöm.

Tálaláskor a maradék tejföllel meglocsolom.

Forrás: Planétás receptkártya

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.