Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Tőkehal andalúz mártással

2010.03.14

Finom, üde nyári ízeket hozott az asztalunkra ez az étel!

 

Kép

2-4 szelet hal

a páchoz:

1 zöldcitrom leve

olivaolaj

rozmaring

kapor

 

a mártáshoz:

1 kicsi padlizsán, meghámozva és felkockázva

1 fél kaliforniai paprika, kisebb kockákra vágva

1 zellerszár, felkockázva

1 nagy fej hagyma, felaprítva

2 gerezd zúzott fokhagyma

1 nagy paradicsom, hámozva, felkockázva

1 pohár fehérbor

chiliszósz

só, bors, kakukkfű, petrezselyem.

 

A páchoz kifacsarom a citrom levét, hozzáöntök ugyanannyi olivaolajat, ízesítem kaporral és rozmaringgal, és a halszeleteket legalább másfél-két órára bepácolom.

A mártáshoz kevés olajon megdinsztelem a hagymát, fokhagymát, zellert és zöldpaprikát. Kb. tíz perc párolás után beleteszem a padlizsánt, a bort, és fűszerezem kakukkfűvel, sóval, borssal és kevés chiliszósszal (aki nem szereti csípősen, hagyja ki!). További öt perc párolás után belekeverem a paradicsomot és az aprított petrezselymet és már kész is van.

Közben a halszeleteket grillserpenyőben vagy –sütőben megsütöm, és a mártással tálalom.

Forrás: Váncsa István szakácskönyve

Kép

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.