Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött cukkini olaszosan

2014.04.03

Igaz, hogy most nincs szezonja a cukkininek, de az egyik üzletben olyan kedvező áron árulták, hogy mindenképpen kellett vennem. Ez a szép tavaszi napsütés pedig valami könnyed fogásra inspirált.

Hozzávalók két személyre:

2 salátacukkini (kb. 20-25 cm hosszúak)

2 szelet toastkenyér, morzsásra aprítva

2 evőkanálnyi aprított póréhagyma

4 aszalt paradicsom, kis kockákra vágva

2,5 g fenyőmag

1 csapott teáskanálnyi kakukkfű

3 dkg reszelt sajt (pl. parmezán)

 

 

A cukkiniket megmosom (hámozni nem kell), hosszirányban félbevágom. Ennél a zsenge típusú cukkininál a magokat sem kell kivágni. Megszórom pici sóval, cseppentek rá kevés olivaolajat, majd papírral borított tepsibe teszem, és 200 fokos sütőben 25 percig sütöm.

Közben a töltelék hozzávalóit összekeverem, majd az elősütött cukkinik tetejére halmozom. További 15 perc alatt készre sütöm.

p1210491s.jpg