Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött cukkinivirágok

2014.07.24

Az olaszok nagyon szeretik a cukkinivirágot, szezonban a piacokon mindig kapható. Gyakran bundázva, bő olajban sütve készítik, de én most valami könnyebbet szerettem volna.

Persze magának a virágnak nincs nagyon jellegzetes íze, inkább jópofa és ötletes fogásnak tartom, mint különlegesen ízletes csemegének, de ha alkalom adódik rá (értsd: sikerül virághoz jutni), biztosan máskor is elkészítem.

 

Hozzávalók 6 virág megtöltéséhez:

1 kis fej hagyma, felaprítva

20 dkg cukkini, felszeletelve

5 dkg sonka

1 tojás

10 dkg mozzarella, kicsire aprítva

só, bors, olivaolaj

parmezánsajt a tetejére reszelni

 

Kevés olivaolajon megsütöm a hagymát,sonkát és cukkinit, majd botmixerrel pürésítem. Hozzákeverem a tojást és a mozzarellát, szükség szerint kis sót is (nekem nem kellett, elég sós volt a sonka).

Egy sütőtálat olivaolajjal kikenek, beleteszem a virágokat, óvatosan megtöltöm őket, a tetejükre parmezánt reszelek, és forró sütőben kb. 10 perc alatt készre sütöm.

 

cukkini1.jpeg

 

cukkini2.jpeg

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.