Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött karalábé

2010.06.02

 Hagyományosan készített töltött karalábé, húsos töltelékkel és kapros szósszal.

Kép

Hozzávalók (2 főre):

3 karalábé, meghámozva

15 dkg darált hús

1 fej hagyma, aprítva

1 nagy evőkanálnyi rizs

1 tojás

bors

étolaj

aprított petrezselyem

aprított kapor

2-3 dl húsleves

a habaráshoz liszt, tejföl

 

A karalábékat félbevágom, és a közepét kivájom úgy, hogy kb. fél-egy cm vastag fala maradjon.  A kivájt húst felkockázom – nem kell túl picire.

Egy kis lábosban a hagymát olajon megdinsztelem. A tűzről levéve beleforgatom a rizst, a húst, hozzákeverem a tojást, fűszerezem sóval, borssal, petrezselyemmel. Ezt a tölteléket a kivájt karalábékba töltöm.

Egy nagyobb serpenyőbe beleöntöm a húslevest, beleteszem a karalábé kivájt húsát, és egymás mellé beteszem a töltött karalábékat is. 

Kép

Lefedve, közepes lángon kb. 20 perc alatt megpárolom. Kiemelem a karalábékat, a párolólébe frissen aprított kaprot szórok, majd tejfölös habarással besűrítem. Tejföllel, friss kaporral tálalom.

Kép

 

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.