Ugrás a tartalomhoz Lépj a menübe

Töltött padlizsán gombával, spenóttal

2010.06.04

Egy újabb, finom és vega változat a töltött padlizsánra!

 

Kép

 

Hozzávalók 2 főre:

1 nagy padlizsán, hosszában félbevágva

1 kis fej hagyma, finomra vágva

1 fej fokhagyma összezúzva

12 dkg gomba, szeletelve

12 dkg friss spenótlevél, tisztítva, darabokra tépkedve

3-4 evőkanál tejföl

5 dkg reszelt parmezánsajt

bors

3 evőkanálnyi kenyérmorzsa

fél citrom reszelt héja

1 evőkanál aprított petrezselyem

2 dkg fenyőmag

 

A sütőt 200 fokra előmelegítem.

Egy lábosban vizet forralok, és a félbevágott padlizsánokat öt percig főzöm, majd kiveszem, leszárítom.

A padlizsánokat kevés olivaolajjal megspirccelem, és a forró sütőben kb. 25 percig sütöm, majd a húsát óvatosan

kivájom úgy, hogy tulajdonképpen csak a héj maradjon meg – vigyázva, hogy az viszont egészben maradjon.

Közben egy serpenyőben kevés olivaolajon megdinsztelem a hagymát és a fokhagymát. Rádobom a kivájt

padlizsánhúst és a gombát, és 5 percig pirítom. Ekkor beleteszem a tejfölt, sajtot, spenótot és ízlés szerint sóval,

borssal fűszerezem. Jól elkeverem, hogy a spenót összeessen, majd a tölteléket a kivájt padlizsánhéjakba visszatöltöm.

 

Összekeverem a kenyérmorzsát  a citromhéjjal, fenyőmaggal és petrezselyemmel, megszórom vele a padlizsánok tetejét, és

a forró sütőbe visszatolva még kb. 10 percig sütöm.

Forrás: GoodFood

 

Hozzászólások

Hozzászólás megtekintése

Hozzászólások megtekintése

Nincs új bejegyzés.